Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi

Belgegeçer : (0312) 286 32 41
WEB https://hayal.meb.k12.tr
Adres : Çiğdem Mh. 1550. Cd. No 23 06520 Çankaya/Ankara
VİZYON : KALİTELİ EĞİTİMDE MODEL OLMAKTIR.
MİSYON : Ülke kalkınmasında sosyal bilimlerin önemini kavrayan, milli ve evrensel değerleri taşıyan, öğrenmeyi öğrenen, bilime ve sanata değer veren bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Öğrencilerimiz akademik başarılarının yanısıra sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde de bireysel veya grup olarak çeşitli başarılar elde etmekte olup web sayfamızda güncel olarak yayınlanmaktadır. 2022 yılına ait son başarımız e-Twinning Ulusal Kalite Etiketini almak olmuştur.

Saatler : 8:00- 15:20
Yabancı Dil : Birinci Yabancı Dil İngilizce, İkinci Yabancı Dil Almanca
Isınma : Dogalgaz
Pansiyon : Kız ve erkek pansiyonları
Lojman : 2 Blok halindeki dairelerin 80 metrekare kullanım alanı vardır. 2 oda 1 salondan ibarettir. Sayısı:24
Servis : Okul servis taşımacılığımız Kazak Turizm tarafından yapılmaktadır.
Ulaşım : Kızılay Güvenpark´tan hareket eden BALGAT-ÇİĞDEM dolmuşları ve Söğütözü Metro İstasyonundan ring yapan 132 ve 134 Numaralı Belediye otobüsleri. Ulus Gençlik Parkı karşısındaki dolmuş durağından hareket eden BALGAT-ÇİĞDEM dolmuşları.
Yerleşim Yeri : Çiğdem mahallesi 1550. cadde No:23 Balgat / Çankaya / ANKARA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 6 km.
Kontenjan Bilgileri : Güncel kontenjan bilgilerine e-okul sisteminden ulaşılabilir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Güncel taban tavan puanlarına e-okul sisteminden ulaşılabilir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2022 YKS Yerleşme oranı %69,09'dur.
Sportif Etkinlikler : Kız Futsal, Kız Voleybol, Erkek Futsal takımlarımız vardır. Bireysel sporlarla uğraşan lisanslı öğrencilerimiz çalışmalarında desteklenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzun türü nedeniyle TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje ve yarışmaların Sosyal Bilimler alanında olanlarına katılmaktayız.
Proje Çalışmaları : Ulusal ve uluslararası projelerimiz okulumuzun web sayfasında güncel olarak yayınlanmaktadır. Okulumuz, Proje Okulu olması nedeniyle Anadolu Mektebi Projesi ve Oku-Yorum, Yazı-Yorum Projesi kapsamında etkinliklerini sürdürmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Turks without Borders, e-Twinning, Erasmus+ Projelerimiz sürmektedir.